Connie Hedegaard holder Grønlandsdialog inden FN-klimamøde i Barcelona

Torsdag, 29 oktober, 2009
Forhandlingerne om en klimaaftale i København i december går ind i deres afsluttende fase i Barcelona. I den kommende uge holdes det sidste officielle forhandlingsmøde under UNFCCC, inden parterne drager til COP15 i København.

Forud for FN-mødet holder Connie Hedegaard den tredje udgave af den såkaldte Grønlandsdialog i Barcelona. Den finder sted 29-31. oktober 2009. Mødet i Barcelona følger op på de tidligere møder i den uformelle ministerkreds, som også tidligere er blevet afholdt på Grønland i juli og i New York i september. På mødet deltager knap 30 lande fra store dele af verden, herunder ministre og klimaansvarlige repræsentanter fra Kina, USA, Brasilien, Sydafrika Indien, Japan, en række EU-lande, små ø-stater m.fl.

Håbet er, at den politiske vilje fra Grønlandsdialogen kan forplante sig direkte ind i de officielle forhandlinger i den følgende uge og give retning til forhandlerne.

FN-forhandlingerne i Barcelona starter mandag d. 2. november og fortsætter frem til fredag d. 6. november. Klima- og energiminister Connie Hedegaard åbner forhandlingerne med en tale.

Pressemøde i forbindelse med klima- og energiministerens tale ved åbningen af de internationale klimaforhandlinger i Barcelona. Det finder sted på konferencen kl. 11.00-11.30.

Connie Hedegaard udtaler:

”Der er kun fem forhandlingsdage tilbage, før vi mødes i København. De skal bruges godt, og det kræver, at forhandlerne er modige og tør hugge reelle knaster over,” siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Læs mere om forhandlingerne i Barcelona på UNFCCC's hjemmeside.

Pressemødet vil finde sted i UNFCCC’s presselokale på konferencecenteret.

Adresse: Barcelona Convention Centre, FIRA GRAN VIA, Carrer del Foc 47, 08038 Barcelona, Spanien
 

Senest redigeret: 29. oktober 2009