Undervisning

På denne side har vi samlet tilbud og materiale til lærere, som ønsker at tematisere klimaet i deres undervisning. Siden indeholder diverse links, information og undervisningsmaterialer.

Klimakampagnen "Nyheder fra en varm fremtid”
Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har i samarbejde med DR iværksat kampagnen "Nyheder fra en varm fremtid." Her inviteres landets skole- og gymnasieelever til at være klimajournalister og skrive artikler om lokale initiativer, der gør en forskel for klimaet. Hermed dyster de om hovedpræmien - et ophold for hele klassen på Samsø Energiakademi. Kampagnen forløber fra maj 2014 til oktober 2014.

Læs mere om klimakampagnen her

Uddannelse for Bæredygtig udvikling

På EMU - Danmarks undervisningsportal kan du finde inspiration til undervisning, opgaver eller andet uddannelsesrelevant materiale omkring klima under temaet "Uddannelse for Bæredygtig udvikling". Foruden sidens egne ressourcer er der også links til en masse andre spændende sider på nettet.

Læs mere om klimaundervisning på EMU her

Gymnasielle uddannelser - inspiration til naturfaglige fag

De globale klimaændringer er et af tidens helt store miljøspørgsmål. Er det rigtigt at indlandsisen er ved at smelte? Og hvornår begynder problemerne for alvor? Og hvem kommer det til at gå ud over? Emnet er oplagt til tværfaglige projekter. Og giver fine muligheder for at arbejde med internet, eksperimenter, regneopgaver, debatstof mm. Og alle naturfagene kan være med. På disse sider gives et par forslag til arbejdsopgaver, forløb og links til undervisningen.

Læs mere om inspiration til naturfaglige fag her

Climateminds.dk

Experimentarium har i samarbejde med Dansk Energi, Energyminds samt DI Energibranchen udviklet vidensportalen www.climateminds.dk. På siden kan du finde en pædagogisk formidling af den eksisterende viden og teknologi på området, samt inspiration til at motivere de unge til at fatte interesse for naturvidenskab og teknik. Som underviser i de gymnasiale ungdomsuddannelser har du desuden mulighed for at tilmelde din klasse til et tværfagligt undervisningsforløb.

Læs mere om Climate Minds

Senest redigeret: 27. august 2014