Undervisning

Vi har her samlet tilbud og materialer til lærere, der ønsker at tematisere klimaet i deres undervisning. Siden indeholder links, information og undervisningsmaterialer.

Uddannelse for Bæredygtig udvikling
På EMU - Danmarks undervisningsportal - kan du finde inspiration til undervisning, opgaver og andet uddannelsesrelevant materiale om klima under temaet "Uddannelse for Bæredygtig udvikling". Foruden sidens egne ressourcer er der også links til en masse andre spændende sider på nettet.

Læs mere om klimaundervisning på EMU her

Gymnasielle uddannelser - inspiration til naturfaglige fag

De globale klimaændringer er et af tidens helt store miljøspørgsmål. Er det rigtigt, at indlandsisen er ved at smelte? Hvornår begynder problemerne for alvor? Og hvem kommer det til at gå ud over?
Emnet er oplagt til tværfaglige projekter, og giver fine muligheder for at arbejde med både eksperimenter, regneopgaver og debatstof.
Alle naturfagene kan være med.

Læs mere om inspiration til naturfaglige fag her

Climateminds.dk

Experimentarium har sammen med Dansk Energi, Energyminds og DI Energi udviklet vidensportalen www.climateminds.dk. Her finder du pædagogisk formidling af den eksisterende viden og teknologi på området, samt inspiration til at motivere de unge til at fatte interesse for naturvidenskab og teknik. Som underviser i de gymnasiale ungdomsuddannelser har du desuden mulighed for at tilmelde din klasse til et tværfagligt undervisningsforløb.

Læs mere om Climate Minds

Klimakampagnen "Nyheder fra en varm fremtid”
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har i samarbejde med DR iværksat kampagnen "Nyheder fra en varm fremtid." Her inviteres landets skole- og gymnasieelever til at være klimajournalister og skrive artikler om lokale initiativer, der gør en forskel for klimaet. Kampagnen forløb fra maj til oktober 2014, men der er stadig god inspiration at hente.

Læs mere om klimakampagnen her

Senest redigeret: 12. august 2015